Efter 25-manna har det inte skrivits mycket här på bloggen. Men det beror också på att det inte har hänt så mycket som jag känner att skriva om. Jag tog det rätt lugnt med träningen efter 25-manna för att vila kroppen. Vila för att sedan kunna stegra på med träningen fram tills 1 december som är min start på grundträningssäsongen.

Den här helgen som varit kan jag ändå säga att det blev en början mot vinterträningen. För i helgen har jag varit uppe i Delsbo på en kickoff-helg med klubbens elitlöpare och haft ett träningsläger. En riktigt rolig helg med bra träningar. Jag åkte upp på torsdag kväll och startade direkt med en lugn natträning på 8 km. Jag som kommer från en lugn period av träning och där jag inte sprungit i skog, blev träningen rätt jobbig fast jag tog det lugnt. Men tekniskt gick det bra och tyckte det var riktigt roligt.

Fredagen började med en medeldistansträning i sagolik terräng. Det var riktigt fint berg som vi sprang runt med hällar och mycket sten. En träning där jag bara sprang och njöt. På kvällen blev det lite hårdare. Då var det ett nattest som skulle göras i tävlingsfart. Lite träning inför vårens stafetter 10-mila och Jukola. Något som blev lite panikartat innan start var att jag hade glömt min kompass. Ingen hade någon reserv så det blev att springa nattorientering utan kompass helt enkelt. Det var inte den enklaste orienteringen när vi väl var ute i skogen. Men jag klarade av det riktigt bra ändå. Jag lyckades ta alla kontroller i princip utan några missar. Men jag gav allt när det gällde fysiskt och det var lite för lång bana för tillfället för att jag skulle orka hela. Ryggen sa ifrån, vilket ledde till att jag knappt kunde lyfta benen. Jag gick i uppförsbackar och fick ändå mjölksyra. Det blev att gå hemåt mot mål och fick ta med mig att jag levererar bra orientering på natt.

Lördagen visste jag skulle bli tuff innan träningen ens hade börjat. För den här dagen körde vi ett långpass på förmiddagen, ett bålstyrkepass på eftermiddagen och avslutade med backintervaller på kvällen. Jag var rätt seg i kroppen när det väl var läggdags.

Sista dagen åkte vi iväg till Harsa för klubbavslutning. Där skulle jag träna, men efter den hårda träningen dagarna innan hade jag fått ont i hälsenan. Något som gjorde att jag avstod träning.

Men jag har haft en riktigt trevlig helg med mina klubbkamrater och ser fram emot vinterns träning.

Truppen av elitlöpare som ställde upp i Delsbo

Truppen av elitlöpare som ställde upp i Delsbo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elitsatsar på orientering och främsta målet för säsongen är att springa bra på de stora stafetterna. Jobbar för tillfället som skogsröjare hemma i Ockelbo.

Senaste bilden på instagram

    Bloggarkiv