I helgen väntar, enligt mig, en av de roligaste tävlingarna under året. 25-manna är en stafett som i namnet visar att det är 25 personer i ett lag. Varför tycker jag att den är rolig då? Jo, eftersom vi i klubben inte sätter några höga mål med något resultat eller annat, gör det att jag slipper känna en press. En press som jag i vanliga fall får om vi snackar 10-mila eller Jukola. Istället kan jag slappna av och njuta av att få springa. Jag har dessutom fått uppdraget att springa första sträckan och inte den femte som jag alltid brukat fått göra. Därför ser jag fram emot den här helgen!

Dock har jag fått en fot som krånglar lite grann. Den gångna helgens löplopp tog väldigt hårt mot främre delen på vänster fot. Dagen efter loppet kunde jag knappt gå inomhus. Har därför fått gå i sandaler, vilket gjorde att jag kunde gå smärtfritt. Vad är då felet? Jag har haft det här problemet förut. Det är en nerv under framfoten som blivit irriterad. Känslan när jag sätter foten mot golvet kan beskrivas som att nerven ”faller över en kant”. Vet inte om det gjorde någon klokare. Fattar knappt själv om jag inte visste hur känslan hade varit. Men det var mitt sätt att beskriva det. Varje gång nerven föll över den här kanten gjorde det ont. Det har blivit bättre under veckan, men inte helt perfekt.

Jag kommer att springa imorgon oavsett. Frågan är hur det kommer kännas efteråt och om jag kommer kunna springa 25-mannakorten på söndag. Rapport om det kommer imorgon eftermiddag.

Jag och resten av killarna efter genomförandet av femte sträckan

Bild från 25-manna för 2 år sedan!

One Response to 25-manna – Helgen som sätter punkt för säsongen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elitsatsar på orientering och främsta målet för säsongen är att springa bra på de stora stafetterna. Jobbar för tillfället som skogsröjare hemma i Ockelbo.

Senaste bilden på instagram

    Bloggarkiv