Idag sprang jag Bollnäs Trail Race. Ett löplopp som går efter stigarna runt skogarna vid Bolleberget i utkanten av Bollnäs. Det var min klubb som arrangera evenemanget och det kom många till start. En halvtimme innan start hade jag halvt ångest över att springa. Tidigare år har det inte gått så bra. Därför har jag inte så bra minnen från detta lopp. Men i år lade jag om lite i min strategi och det gick bättre.

Tio kilometer skulle avverkas med två riktigt rejäla stigningar. Den första som kom precis i inledningen av loppet klarade jag av bra. Var trea uppe på toppen av slalombacken, cirka 8 sekunder efter täten. Sen var det nerför på grusväg. En liten stigning på stig och sen utför igen. Det var i den nerförsbacken som jag lyckades ta ikapp de två som låg i tät och var alldeles i rygg inför nästa stora backe. Men där var det god natt. De fick lucka direkt och jag hade ingen chans att kunna hålla samma fart. Därifrån låg jag själv ända in i mål och kom alltså trea i loppet. Under 40 minuter, vilket var mitt mål. Jag är riktigt nöjd med min insats!

Resultat

Film från tävlingsdagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elitsatsar på orientering och främsta målet för säsongen är att springa bra på de stora stafetterna. Jobbar för tillfället som skogsröjare hemma i Ockelbo.

Senaste bilden på instagram

    Bloggarkiv