I helgen gick Lång-SM ute på Muskö, söder om Stockholm. Jag åkte dit med minimala förväntningar på mig själv. Varför då?

För er som inte följt mig på Instagram så kan jag säga att min form var riktigt god för 3 veckor sedan. I de tävlingar jag ställde upp i kände jag mig mycket stark och tekniken satt utmärkt. Vilket resulterade i en del segrar och som gav mig bra självförtroende. Men när det verkligen gick som bäst drog jag på mig en förkylning. En förkylning som jag drogs med i 2 veckor. Sista veckan innan Lång-SM blev det inte annat än ett par lugna joggingturer.

Så med den bakgrunden åkte jag till Stockholm med en oviss form. Det ända jag ville göra var att få bra lopp där jag satte tekniken och kanske jag skulle klara mig att gå till A-final.

Kvalet på lördagen gick faktiskt bättre än förväntat. Med det syftar jag på den fysiska kapaciteten. Kände mig piggare än vad jag trodde att jag skulle göra. Tekniken satt perfekt till den delen att jag inte bommade någon kontroll. Men tyvärr gjorde jag två dåliga vägval på raken som försämrade min tid med 1 minut vardera. Jag lyckades inte ta mig till A-final. Men om jag inte hade gjort de två sämre vägvalen hade det inte varit omöjligt med det.

Det blev alltså att springa B-final på söndagen. Rätt nöjd ändå att få springa 10,5 km istället för A-finalens 16,5 km. För den här dagen kände jag av mer att jag varit sjuk + kvalets slitage på kroppen. Det var en riktigt tung kropp att jobba med hela vägen in till mål. Tekniken var inte heller perfekt. Svajade med riktningen och gjorde min första bom på mycket länge. Resultatet är oväsentligt. Men jag fick två bra genomkörare och hoppas att det ska trigga igång den form jag hade för 3 veckor sen. För till helgen väntar ett nytt SM och då vill jag vara piggare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elitsatsar på orientering och främsta målet för säsongen är att springa bra på de stora stafetterna. Jobbar för tillfället som skogsröjare hemma i Ockelbo.

Senaste bilden på instagram

    Bloggarkiv