I helgen som var har jag befunnit mig i Finland för att springa årets Jukola, avgjordes 3 mil från Åbo. Jag fick i år springa andra sträckan precis som på 10-mila. Den ända skillnaden var att den här gången var det 12 km istället för 10 km. Vi startade likadant också med Jesper på första sträckan. Jag har ett stort förtroende på honom när det gäller stafetter. Speciellt nu också när han kom in först på 10-mila och visat stark form de senaste tävlingarna som varit. Han gjorde sitt lopp precis som jag önskade. Kom in som tvåa och släppte ut mig bland tätlagen.

Det var här det nu gällde för mig att visa vad jag kan. Jag skulle inte göra om mitt misstag som jag gjorde på 10-mila. Runt om mig sprang jag med flera av världens bästa klubbar. Bara det är riktigt inspirerande! Rent fysiskt orkade jag hänga med i farten som var och även tekniken kände jag att jag hade med mig den här natten. Jag pendlade mellan positionerna två till sju under loppet och höll bara koll på mina gafflingar på banan. Var uppe någon stund då och då för att ta egna initiativ. De sista två kilometerna blev det mycket stiglöpning vilket var tufft när de sprang så fort. Men lyckades kriga bra och kom in mot målet som sjunde man, 29 sekunder efter täten.

För mig var det här en riktig revansch efter 10-mila. Jag är stolt över mig själv! Jag gjorde ett av mina bästa lopp i karriären och det här var riktig raketbränsle för min motivation.

På den här länken nedan finner ni webb-sändningen från tävlingen där jag kommer in flertalet gånger.

http://livecenter.orienteering.org/stream.php?raceid=2015jviesti7

För att ni ska slippa att kolla på allt och leta så skriver jag mellan vilka tidsintervall där jag kommer in i bild. Har lagt till lite tidsmarginal innan jag kommer in i bild också. För er som inte har koll så springer jag för klubben Rehns BK och har orange och blåa kläder så ni vet vad ni ska lyssna och kolla efter.

Växling: 02:57:40 – 03:00:00 (jag står längst till höger i bild i slutet av klippet)
TV-kontroll 1: 03:15:30 – 03:16:40 (jag stämplar vid kontrollen som lag 6)
Filmsekvens: 03:20:50 – 03:22:30 (jag ligger tvåa i ledet av löpare)
TV-kontroll 2: 03:31:50 – 03:34:10 (jag stämplar som lag 3)
TV-kontroll 3: 03:45:30 – 03:46:20 (jag stämplar som lag 5)
TV-kontroll 4: 03:59:40 – 04:00:40 (jag stämplar som lag 4)
TV-kontroll 5: 04:07:40 – 04:08:20 (jag stämplar som lag 7)
Växling: 04:09:00 – 04:12:00 (jag växlar som lag 7)

Vår slutplacering i stafetten blev lag 60 och är långt ifrån där vi vill vara. Det var några i laget som tappade ganska mycket på sina sträckor. Men en som gjorde en riktig bra sträcka var också Göran som sprang sträcka fyra och tog in 2 minuter på täten.

Vi får komma igen nästa år, men vi vet att vi blir bara bättre och bättre.

2 Responses to Jukola – en av mina bästa prestationer i min karriär

 • Stefan L says:

  Håller med och tycker det var oerhört kul att du fick visa vad du kan. Jeppe och Figge kan bli ett par som man kan
  lita på när det gäller sträcka 1 o 2.
  Måste kännas bra att veta att du hänger med dom bästa på en sån här sträcka.
  Synd att det är så långt till nästa Juokola!
  Ses Stefan L

 • Pingback: Jukola | Göran Winblad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elitsatsar på orientering och främsta målet för säsongen är att springa bra på de stora stafetterna. Jobbar för tillfället som skogsröjare hemma i Ockelbo.

Senaste bilden på instagram

  Bloggarkiv