Idag var det en vecka sedan jag kom hem från tre veckor i Spanien. Kom hem till en betydligt kallare Sverige. Men det var skönt också. Temperaturen ligger ju ändå på plus sidan. Snön smälter och allt fler snöfria ytor kommer fram. Den vecka som jag nu varit hemma har jag tagit det ganska lugnt inledningsvis med träningen. Men tänkte visa lite grann vad som hände den sista veckan i Spanien.

I början av den sista veckan gick jag på min första La Liga-match. Inte de två bästa lagen som möttes, men ändå en La Liga-match. Jag och sällskapet jag hade med mig köpte de billigaste biljetterna, vilket blev kortsidan högst upp på arenan. Satt där första halvlek. Sedan i paus gick vi ner och lyckades komma på den lägsta sektionen och när andra halvlek väl startade stod vi i hemmaklacken och hejade med. Inte min grej att stå hela tiden och klappa händerna.

Vy från där vi satt första halvlek

Vy från där vi satt första halvlek

Vy från hemmaklacken och ena långsidan

Vy från hemmaklacken och ena långsidan

 

Det blev väldigt mycket träning på karta. Eftersom det är ny terräng som jag inte sprungit i förut är det alltid roligt. Men den här dagen körde jag istället intervaller på vägen för att jag hade sprungit mycket på den karta som vi hade träning på då.

Intervaller

Intervaller

 

Efter en träning bestämde några av oss att vi skulle bada i havet. Jag som aldrig har gjort det blev det en ny upplevelse. Det smakade mer salt av vattnet än jag kunde ana. Det blev inte länge nere i vattnet dock. Vattnet kan max varit 10 grader. Kan vara lägre till och med. För mig är det ändå alldeles för kallt.

Stranden där vi badade och som låg ca 1 km från boendet.

Stranden där vi badade och som låg ca 1 km från boendet.

En träning som vi hade sista veckan var på kartan där JVM-medeln gick 2002. Jag bestämde mig för att köra fullt på den banan och försöka utmana segrartiden som låg på 22.54. Inledde svajigt till första kontrollen, men efter den gick jag bra. Gjorde en halvminuts-bom på en kontroll och i mål får jag tiden 23.08. Jag var ändå nöjd med det eftersom det var en väldigt lättlöpt och det passar mig inte helt perfekt. Skulle i alla fall tagit ett JVM-silver.

Det var några stunder från den sista veckan. Nu är det bara att bita ihop med träningen här hemma i 1,5 månad till. Sen är säsongen igång och då hoppas jag att jag ska kunna vara väl förberedd och bra tränad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elitsatsar på orientering och främsta målet för säsongen är att springa bra på de stora stafetterna. Jobbar för tillfället som skogsröjare hemma i Ockelbo.

Senaste bilden på instagram

    Bloggarkiv