Här är jag igen! Sitter i Spanien och har det bra. Har varit här i två veckor just nu och har en vecka kvar. Här är jag istället för snöiga Sverige och tränar. Tränar inför kommande säsongen och det går bra. Tänkte börja mitt första inlägg för 2014 med att skriva om helgens tävlingar jag genomfört.

Tävlingarna arrangerades i La Nucia, strax norr om Benidorm. En medeldistans i lördags och en långdistans på söndagen. Jag var riktigt taggad inför tävlingarna och hade tränat i spansk terräng i två veckor. Så jag trodde att jag var förberedd och att det skulle bli liknande som jag sprungit i tidigare. Men det var något helt annat!

Jag vill egentligen bara glömma medeldistansen under och direkt efter målgång. Men jag lugnade ner mig själv och accepterade att jag inte behärskade terrängen. Det som gick fel var att jag direkt vid start öppnade alldeles för fort. Jag såg kartan och skulle istället lugnat ner mig och försöka komma in i den taktik som krävdes. Men istället började jag med en skaplig bom och efter det kom jag aldrig in i loppet igen. Jag kände mig seg och trött. Tekniken fungerade inte alls. Tiden och placeringen i mål är därför inte av intresse.

Karta:

Karta över medeldistansen

Karta över medeldistansen

Inför långdistansen var motivationen noll eftersom jag visste att det skulle gå i samma område som medeldistansen. Jag kände mig klen och hade ont i magen innan start. Men bestämde mig för att ge det en chans. Började med tre enkla kontroller vilket gjorde att jag kom in i kartan lite grann. Sedan var det som om jag bara kunde terrängen helt plötsligt. Gjorde taktisk riktiga vägval och kände mig framförallt pigg i kroppen. Det var verkligen roligt att vara ute och springa. I mål kom jag in på en tid jag var riktigt nöjd med. Blev trea och åtta minuter efter vinnaren. Men den marginalen kan jag leva med eftersom det dels är en kille i svenska landslaget och att han är riktigt löpstark. Jag fick självförtroendet tillbaka gällande fysiska formen och motivationen för att träna ökade. Kunde inte bli bättre för mig!

Karta:

Karta över långdistansen. Första kartan

Karta över långdistansen. Första delen

Karta över långdistansen. Andra delen

Karta över långdistansen. Andra delen

 

Dagarna precis innan jag åkte till Spanien hade jag en träningshelg med klubben i Ockelbo. Om det kan ni läsa här

Nu ska jag träna vidare sista veckan här i Spanien och sedan kommer jag hem och gör er sällskap i snön.

One Response to Tre veckor Spanien!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elitsatsar på orientering och främsta målet för säsongen är att springa bra på de stora stafetterna. Jobbar för tillfället som skogsröjare hemma i Ockelbo.

Senaste bilden på instagram

    Bloggarkiv