I helgen var det dags för den andra stora stafetten för året, Jukola. Vi i Rehns BK hade två lag repesenterade och på papperet var förstalaget lite sämre än förra året. Jag fick ta sjätte sträckan som var 10,5 km lång. Vi låg bra med efter första sträckan men tappade tyvärr mycket på andra. Därifrån var det bara försöka tappa så lite som möjligt på de resterande sträckorna.

När väl jag skulle ut låg vi 37 minuter efter täten och mitt mål vara bara att göra ett rent lopp, så tänkte jag att det skulle hålla bra. Tyvärr var kroppen, som tidigare helg, inte alls pigg. Jag fick verkligen kämpa för att ens komma framåt kändes det som. Fick några stunder i loppet där det kändes bra, men totalt sett var jag seg. I mål hade jag tappat tio minuter på täten med en bom på en minut ungefär. Långt ifrån godkänt enligt mig. Jag ska vara i bättre form än jag egentligen är tycker jag.

Glädjande nog var att Jerker på sista sträckan gjorde ett bra lopp och tog in oss på placering 40. Med tanke på vilket lag vi hade jämfört med förra året så är det väldigt bra. Speciellt när vi blev 45 förra året. Men vi i Rehns har mycket mer kapacitet än vad vi visar, speciellt i de stora stafetterna vill det inte riktigt komma till uttryck. Men det finns många stafetter kvar att visa upp det på.

Under resan till Jukola gjorde vi ett spontant stopp högst upp på en slalombacke

Under resan till Jukola gjorde vi ett spontant stopp högst upp på en slalombacke

Igår sprang jag en liten intern stafett i Hälsingland som heter Breddkaveln och kan liknas som 25-manna i upplägget men färre löpare. Det var första gången jag var med. I mitt lag tog jag tillsammans med Charlie och Andreas den längsta sträckan på 5,8 km. Det var en riktigt lätt bana med mycket stiglöpning vilket gjorde det inte så utmanande. Mer som ett terränglopp. Väl i mål och efter jämförelse av tider visade det säg att jag haft bra fart under banan. Mitt lag vann tillslut efter en fight med andra laget från Rehns.

Vinnarlaget på Breddkaveln

Vinnarlaget på Breddkaveln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elitsatsar på orientering och främsta målet för säsongen är att springa bra på de stora stafetterna. Jobbar för tillfället som skogsröjare hemma i Ockelbo.

Senaste bilden på instagram

    Bloggarkiv